Вишка в Червонограді. Потенційний об’єкт для роупджампінгу

21.10.11 13:10

Вишка біля ЧервоноградуПро вишку в Червонограді було відомо давно, але якось ми на неї не звертали уваги. Привернула увагу ця вишка, коли виявились чергові проблеми з Новояворівськими трубами. Ще не будучи на вишці, ми виявили основну її перевагу по фото — це східці всередині конструкції, а не зовнішня драбина, як на трубах. Відповідно, відпадає необхідність додаткової страхівки при підйомі, та й сам процес піднімання на вишку відбувається швидше.

Отож нещодавно ми вирішили відвідати вишку в Червонограді, щоб наочно переконатись в можливості організації там роупджампінгу. Вишка знаходиться за с. Сілець, біля шахти № 7 (Зарічної). Підїхати автомобілем можна практично під саму вишку. Здалеку вишка не справляє враження дуже високої, мабуть через те, що поруч нема споруд для порівнняння. На око ми їй давали 90–100 м, не більше. Видно поганий у нас глазомір :D

Підйом на вишкуПісля того, як піднялись на неї і заміряли висоту, получилось приблизно 170 м (як і пишеться в інтернер-джерелах). Заміряли висоту по годиннику Casio PRG-120-1BVER і методом підрахунку секцій вишки. Результати практично однакові: 165–170 м. Підйом також виявився легким — не спіша піднімаючись, на горі були уже за 30 хв. Конструкція міцна і надійна, незважаючи на вік і те, що опирається вишка на один тільки штир. Все таки вміли колись будувати. Незважаючи на вітерець на вершині - жодного похитування, як здавалось би, мало бути у подібних конструкцій.

Облазили ми там усе, пофотаграфували, обдумали можливі варіанти навіски роуп-системи. Краєвиди і фото самої вишки можна глянути у нас в галереї. Після неї відвідали ще триногі вишки біля Червоноградської шахти, але вони не справили такого враження. Отож є час (за зиму-весну) щоб підготуватись до нових висот в роупджампінгу :D

Екзіт з вишки

UPD: 9 березня, київськими бейсерами (Дригом і Редактором) було здійснено кілька бейсджамп стрибків із 164 метрової вишки.

Andrey

Коментування цієї статті закрите.

---