Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.


Темы - Zippo

Страницы: [1] 2
1


Падіння. Слово викликає сумні асоціації. Згадуються перші невдалі вилазки на дерева, гепання під час навчання мистецтву катання на ковзанах, велосипедах, роликах. Хоча... Останніми роками вимальовуються інші картинки цього процесу. На них зображені сміливці, що займаються роупджампінгом. Для досконалої дози виділення ендрофіну їм потрібно лише мотузку, систему, політ. Три елементи, що створюють максимум напруги, що дозволяють доторкнутися до межі. Крок у пустоту, що бавиться з тобою в гру «Живий-мертвий». Бажання подолати страх переростає в пристрасть.

Ropejumping — молодий екстирмальний вид спорту, в основі якого лежить стрибок з висотного об’єкту з використанням альпіністичного спорядження. Принцип контрольованого вільного падіння сформував американський альпініст Ден Осман. Він славився своїми соло-вилазками на найскладніші маршрути (без страховки). Декілька разів зривався, підкорюючи різноманітні вершини. Процес падіння захопив його настільки, що він почав навмисно стрибати з різних висот, отримуючи від цього море кайфу. Альпініст вбачав у стрибках можливість подолання страху. Погляд у безодню, трисекундний політ щоразу доводили йому, що кров ще гаряча.

В Україні незвичайне заняття з’явилося приблизно у 2000-х роках. Сьогодні існує безліч команд, які займаються цим, організовують стрибки для охочих. Хлопці з країн СНД найбільше у світі перейнялися фантазіями Османа, вони втілюють їх у життя щоразу з нової висоти з нового об’єкту.

У Львові дві команди займаються стрибками: «LvivExtreme» та хлопці з організації «KAVA». Проводяться фестивалі. Найвідоміші з них у Житомирі та Криму.

Андрій — один із інструкторів команди «Lviv eXtreme club». З 2008 року займається роупджампінгом, допоміг здійснити політ багатьом бажаючим. Стрибав з різних об’єктів: мостів, висотних будинків, труб, вишок. Згадує про свій перший раз.

Коли приземлявся, відчув шалену швидкість, з якою наближався до води. Здавалося, ніби зараз стикнуся лоб у лоб.

Історія першого польоту.
«Три тижні перед тим, як відпустити поруччя моста і подивитися в очі страху, я не знав про існування роупджампінгу. Цікавився стрибками з парашутом. Випадково довідався про новий вид екстриму. Від друзів почув про шалені відчуття і дав собі виклик.

Організували поїздку до Житомира. Всю ніч їхали. О п’ятій ранку були на місці. Річка під мостом була широчезна, схожа на озеро, ледь можна було побачити течію. Висота моста — сорок метрів.

Інструктори почали розкладати спорядження. Мотузки виглядали дуже тонкими, здавалися ненадійними. З хлопцями почали різні чорні жарти розказувати. Сміялися один з одного. Коли дійшла до мене черга, страх переповнив усе тіло. Вдягнув систему, переліз з іншого боку перил, постояв п’ять секунд (пам’ятав про правило, що чим довше стоїш, тим менше шансів стрибнути), підібрав 45-градусний кут падіння і відірвався. В голові шуми, свист вітру. Нічого не відчув. Коли приземлявся, відчув шалену швидкість, з якою наближався до води. Здавалося, ніби зараз стикнуся лоб у лоб. Саме в ті секунди мотузка підняла мене вгору, потім вбік. З вільного падіння перейшов у хід маятника. Усвідомив, що зробив. Зразу почалися слова на кшталт «Я живий! Ура. Щасливий.» Ейфорія. Другий раз було страшніше, бо знав, на що підписуюся, що чекає.»

Для тих, хто зацікавився, але не знає, що далі:
1. Перегляньте відео зі стрибками на Youtube.
2. Долучіться до груп в соціальних мережах, що створені спеціально для бажаючих здійснити політ.
3. Зайдіть на сайти команд у різних містах, прочитаите їхні історії, опис дій, для того, щоб стрибнути, рекомендації і застереження. Наприклад, можете для початку відвідати сайти львівської команди — ropejumping.lviv.ua чи запорізької — rope.com.ua.
4. Знайшовши однодумців, перевіривши свій стан здоров’я, відправляйтеся на об’єкт, звідки буде здійснено політ. Там вам проведуть інструктаж, і ви безпосередньо відчуйте, що таке роупджампінг.

Фільми про роупджампінг:
1. Повелителі скель-5
2. The Rope

Книга:
Ендрю Тадхантер «Падіння примарного повелителя»

Досягнення:
Командами з Запоріжжя і Санк-Петербургу «Rock & Rope jumping team» і «R.A.P.T.» було встановлено світовий рекорд на скелі Кєраг у Норвегії. Скельний масив мав близько тисячі метрів. Глибина загального падіння — 355 метрів. Тривалість до дванадцяти секунд, після чого джемпер завис над прірвою у кілька сотень метрів.

Інтернет-журнал СКАЗ №4 (квітень 2013)

2
Цікаво поляки придумали... Висота 222 м. «Вільне падіння» якщо його можна так назвати — 8 сек.

Dream jump w Głogowie - wizyta ekipy 2Wież

3
«Стрибнути з моста? На таке здатний тільки божевільний», — подумаєте ви. Однак для цих людей стрибки з вишок, скал, висотних будинків — не прояв божевілля, це спосіб життя, в якому вони вбачають сенс. Львівська група роупджамперів приїхала на ці вихідні, 17-18 вересня, до Кам’янця, щоб забезпечити любителів адреналіну новими враженнями та відчуттями.

Львів’яни, як завжди, для вільного падіння обрали міст, котрий обріс вже не однією легендою, «Лань, що біжить». Найбільший міст в Україні висотою понад 50 м став для багатьох роупджамперів не просто одним із переломних моментів у житті, це, свого роду, випробовування своїх сил і можливостей, а також незабутні відчуття, які ти отримуєш від польоту та краєвиду.

«Не забувай про те, що потрібно дивитися вище горизонту, — пояснює інструктор парубку, котрий саме збирався стрибати, коли я підійшла до мосту. — Зрозумів? — хлопець киває. — «Три, два, один, пішов», — три секунди вільного падіння і парубок вже на землі.

Поки він піднімається на міст, інструктор Сергій розповідає, що до них у клуб записуються люди зі всієї країни: Хмельницького, Рівне, Вінниці, Донецька, Одеси, Дніпропетровська. Стрибають усі: як хлопці, так і дівчата, при чому останніх не менше. Тільки на 17 вересня у них заплановано 25 стрибків. Приїжджають хлопці кілька разів на рік, все залежить від погоди і кількості людей, котрі готові приїхати і стрибнути.

Тим часом, парубок, котрий стрибнув всього кілька хвилин тому, повернувся. На обличчі посмішка, але й адреналін ще не відпустив. Сергій вже одягає спорядження на наступного «божевільного».

Хлопець приїхав з дівчиною зі Львова. Планували на ці вихідні стрибнути з парашутом. Але за певних умов польоти відмінилися. Вирішивши не втрачати шанс, Станіслав та Катя приїхали спробувати свої сили в роупджампінгові. На майданчику панує легка істерика: «Я щось не знаю, куди це і як стрибати». Інструктор детально пояснює, куди дивитися і як себе поводити. Станіслав довго не наважується, але... стрибає. При чому настільки правильно, що наступного разу йому доручили навіть стрибати з камерою.

Повертається задоволений. «Ну як, — питаю. — Класно. Тільки все дуже швидко. Не встиг навіть злякатися. А відчуття — шалені». Дівчина Катя наважувалася на стрибок тричі. Стрибнула — на четвертий раз. Інша любителька гостреньких відчуттів Галя зі Львова тричі відстрибала. Каже, що головне — не закривати очі, бо тоді не побачиш всієї краси.

І хоч мені пропонували стрибати, я відмовилася. Справа не в бажанні, а в страхові. А ці люди, котрі стрибнули сьогодні з одного із найбільших мостів України, — справжні ГЕРОЇ, бо зуміли не просто побороти страх, зламати силу волі, але й похитнути хибну думку про те, що роупджампінг є небезпечним. Так, вони трішки божевільні, але вони сильні духом і вільні душею.

P.S. Роупджампінг відрізняється від банджіджампінгу:
— способом кріплення шнурка до джампера і до об’єкта, з якого стрибають (у банджі резинка намертво прив’язується, наприклад, до моста, в роупі ж шнурок кріпиться через систему роликів, яка і пом’якшує ривок;

— відчуттями — при роупстрибку ти «шуршиш» у вільному падінні на всю довжину шнурка, аж поки він не підхопить тебе (як правило кілька метрів від землі/води) і винесе на плавний маятник. При банджістрибку резинка починає «гальмувати» десь з середини польоту, теліпаючи тобою вверх-вниз, аж до повної зупинки;

— безпекою — практика показує, що роупстрибки набагато безпечніші. Крім того, в роупі є можливість використання додаткових захисних шнурків (хоча і основні все прекрасно витримують), що не можна зробити у банджі.

Лілія Петрук, Інтернет-видання Кам’янця-Подільського — «Хронікер», 18.09.2011

4
Невтримався щоб не поділитись :lol:




5
Ну от, сезон роупджампінгу добігає кінця... За весь сезон 2011 було чимало цікавих і смішних моментів, позитивних людей.
Цьому й приурочене нове відео «Ready Steady Go» (96.5 мб) — це можна сказати, збірка стрибків сезону 2011.

Роупджампінг. «Ready Steady Go»

Роупджампінг «Ready Steady Go»

6
Не втримався, щоб не подилитись. Прикольно собі чуваки гонять :goof:

The Human Slingshot

7
Привет! Так как в воскресенье, 9 ноября, значительная часть желающих не смогла прыгнуть из-за дождя, мы объявляем очередную поездку на роупджампинг в Каменец уже через две недели, т. е. 22-23 октября. Обратите внимание, ниже приведена вся необходимая информация, которая может вас заинтересовать, но перечитывая тему, вы должны быть залогинены на форуме. Только в этом случае вам будет доступная подробная информация.
Для участия в прыжках необходимо следующее:
Зарегистрироваться на форуме Lviv RopeJumping club, правильно заполнить профиль (без минимальной инфы связываться с вами никто не будет). Особое внимание уделите полю «телефон». Если он не заполнен — мы не сможем с вами связаться и соответственно записать вас в график.
✔ Перед тем как будете отписываться, обязательно прочитайте «правила проведения прыжков»; учтите, или со всем вы соглашаетесь и только когда на 100% будете уверены во всем — отписывайтесь.
✔ Записываясь, обязательно указывайте, на какой день вы хотели бы (суббота или воскресенье), когда, откуда и чем будете добираться. Если собственного автомобиля у вас нет, тогда пишите сразу — поездом или автобусом. Вся эта инфа нужна для того, чтобы оптимально организовать график прыжков. Если с вами едут друзья, которые тоже планируют прыгать — не забывайте указать и их, а также количество ваших прыжков (1 или 3 прыжка).
✔ Если в пути у вас случилась какая-то неприятность (пробили колесо, заглох мотор, задержали инспекторы ГАИ) — большая просьба позвонить нам и предупредить, что вы опаздываете.
✔ Прогноз погоды в Каменце-Подольском должен быть всегда утешительным. И не забывайте соответствующую одежду согласно погодным условиям (учтите, что на мосту преимущественно пронизывающий ветер)
✔ Перед поездкой на роупджампинг (за день до прыжков) будет составлен примерный график прыжков, поэтому не забываем заглянуть в эту тему перед отъездом и прибывать вовремя, на назначенное вам время. Обратите внимание! Билетов в последний день обычно нет, поэтому покупайте их заранее.
✔ Очередной раз повторяюсь, не путайте мост, находящийся в старой части города с тем где проводятся прыжки! Прыжки совершаются на мосту «Бегущая лань», который находится на выезде из Каменца-Подольского в сторону Черновцов.
✔ Существует физическое ограничение по подвесной системе (объему). Вес не имеет значения, но объем грудной клетки и бедер имеет. Опыт показал, что человек который может одеть систему может иметь не более (!) 100 кг. веса, или в сумме не более 225 см объема грудной клетки и объема бедер при росте 175 см. Пример: объем грудины — 109 см., бедер — 95 см. Сумма = 204 см. = Все в порядке. При большем росте добавляйте / отнимайте пропорционально разнице. Например: сумма объема груди и бедер = 220 см. Рост — 185 см. Разница в росте (с 175 см.) — 10 см. Таким образом, 220 см. + 10 см. = 230 см. (!) есть вероятность, что не сможем одеть систему. Учтите также одежду, которая будет надета на вас. Примите это во внимание! Иначе вы не сможете прыгнуть.
✔ Систему, которую одевают на вас, может быть грязной (когда снимают ее на земле после прыжка). Также можете запачкать одежду в момент опускания вас на землю после прыжка (зацепиться и упасть). Примите это к сведению при выборе одежды для совершения прыжков.
 ✔ Если вы отписались и без уважительных причин не приехали (а тем более не сообщили об этом вовремя) — участие в дальнейших мероприятиях для вас будет закрыто! С несерьезными людьми мы не хотим иметь дело!
Ограничение ответственности: организаторы прыжков не несут ответственность за последствия, которые возникнут, или могут возникнуть, в следствии возникновения любых факторов и/или причин, которые являются невозможными для устранения, такие как: погодные условия (в т. ч. природные условия и процессы), вмешательство представителей власти и структур любого ранга, другие законные силы воздействия, и т. д. на возможность осуществления прыжков. Организаторы просят принять во внимание возможность возникновения данных факторов, которые не дадут возможность совершить прыжок, и взвесить их при принятии решений. Любые моральные и материальные, в т. ч. финансовые, потери / убытки от последствий действий вышеуказанных условий и вероятностей организаторы не компенсируют.
✔ Прыжки во время дождя не проводятся, и никогда не будут. Если во время прыжков начался дождь и снаряжение намокло, то прыжки останавливаются.
 ✔ Как добраться в Каменец-Подольск со Львова — маршрут Львов—Каменец-Подольский для автомобилистов. Там же и график автобусов и поездов. Обратите внимание, что график порой меняется, поэтому инфу НЕОБХОДИМО проверять! Еще раз напомню, что билетов на поезд в последний, а то и предпоследний день уже нет, покупайте заранее среди недели! Причины неявки на прыжки вроде: «не смог купить билеты», будут расцениваться как несерьезное отношение и на следующий раз вам будет отказано!
✔ Фото с предыдущих роупджампинг прыжков в нашей галерее
✔ Видеоклипы предыдущих поездок в видеоразделе.
✔ Кроме прыжков можно посетить много интересных мест которые есть в Каменце-Подольском и его окрестностях. В самом Каменце: это «Старый город» в который ведет «Замковый мост» (или как его официально называют — «Новопавловский» или «Турецкий»), в старом городе расположена Каменец-Подольская крепость. Вблизи с. Завалье (Каменец-Подольский район) находится чрезвычайно интересная пещера «Атлантида». Ну и не стоит забывать за Хотинскую крепость. Собственно по дороге на Хотин (выезд из города на Черновцы) из Каменец-Подольского и находится мост «Бегущая лань» на котором осуществляются прыжки.

Список роупджамперов: :write:
22.10.2011 (суббота)   
   1. Misteria +3 (2-є по 1 стр.)
   4. Irchik +1 (2-є по 1 стр.)
   7. Lyubko +4 (3-є по 1 стр.)
   9. Sergiy +1
 10. Ганна +1 (2-є по 1 стр.)
 15. Аня +4
 16. Valkor_34 (1 стр.)
 17. Gonec +4 (5-ро по 1 стр.)
 18. D@ткун
 19. VictorT
 20. Rubel (1 стр.)

Отже, приблизний графік ропджамп стрибків на суботу 22.10.2011
~ з 07:30 до 08:00 → VictorT
~ з 08:00 до 09:15 → Lyubko +4 (3-є по 1 стр.)
~ з 09:15 до 11:15 → Аня +4
~ з 11:15 до 12:45 → Misteria +3, Irchik +1 (2-є по 1 стр.), Valkor_34 (1 стр.)
~ з 12:45 до 14:00 → D@ткун, Gonec +4 (5-ро по 1 стр.)
~ з 14:00 до 14:20 → Ганна +1 (2-є по 1 стр.).
                  23.10.2011 (воскресенье)

                  в неділю стрибки проводитись не будуть!

8
Сьогодні випадково попав мені в руки журнал Men’s Health. І от, гортаючи глянцеві сторінки я натрапляю на статтю — Сбросил вес про роупдампінг в Шаан-Кая. Мова йде про наших так саказть «конкурентів» :D Хоча які ми там їм конкуренти, хлопці з Запоріжжя дійсно краща команда в Україні і дійсно заслуговує на усі почесті та похвали. Нам до них ще тре рости і рости. Але нічьо, всі колись були «маленькими», ги.
Журнал я сканувати не став, а почав шукати pdf варіант в неті. Виявилось що в неті Українського варіанту нема, натомість є Російський варіант. Скріншоти сторінок дещо інші, але текст залишився без значних змін.



НАШ РЕДАКТОР ПО ДОБРОЙ ВОЛЕ ОТПРАВИЛСЯ В КРЫМСКИЕ ГОРЫ, ПРИВЯЗАЛ К СПИНЕ ВЕРЕВКУ И СИГАНУЛ В ДВУХСОТМЕТРОВУЮ ПРОПАСТЬ.

     Я СТОЮ НА СКЛОНЕ ГОРЫ, утыканном обгорелыми, полузавалившимися стволами деревьев — несколько лет назад Какой-то умник заблудился в Крымских горах и решил, как в приключенческих романах, подавать сигналы дымом. Устроил натуральный лесной пожар и, что удивительно, остался жив, был найден и угодил под суд.
     Я смотрю вниз, на лежащий у подножия этих гор поселок Симеиз, и борюсь с прекрасными воспоминаниями семилетнеи давности — ледяное вино из граненых стаканов, нудистский пляж за скалой и, конечно, балерина Саша. Мучительно хочется туда, вниз, но я карабкаюсь вверх, к вершине скалы Шаан-Кая.
     Если бы я был суеверен, точно углядел бы несколько перстов судьбы, указующих на срочную необходимость развернуть маршрут на 180°. Первым перстом стал здоровенный кусок скалы, перегородивший дорогу нашему грузовику «Урал», который вез меня, фотографа и Юрия Жеребцова из роуп-джамперской команды Rock'n'Rope от окраин Симеиза до лагеря у подножия Шаан-Кая. Внизу, в лесу, дядю Мишу — усатого лесника-водителя в камуфляже — не смущали не только препятствия, но и отсутствие дороги как таковой, из-за чего нас швыряло по кузову, лупило ветками (непременно с шипами) и нашими же рюкзаками. Здесь, на обрыве, камень объехать было нельзя, и дядя Миша начал руководить его устранением.
     — Так, куда лезете, как голые в баню к бабам? А ну-ка, подцепляй! Вира! Майна! Тяни! Налегай! Ладно, не слушаете меня — мучайтесь сами, ничего не получится, — быстро потерял интерес к нашей суете с самодельными рычагами дядя Миша. Тем не менее спустя полчаса камень был сдвинут на обочину и мы поехали дальше. За поворотом нас ждал еще один перст судьбы — в виде поваленного поперек дороги дерева, которое дядя Миша ликвидировал бензопилой с неменьшим азартом, чем главный герой-фильма «Техасская резня» — прочих героев. Третьим перстом судьбы стал громкий хлопок, как выстрел.
     — Это кусок скалы отвалился и упал, здесь такое бывает время от времени, — спокойно сообщил кто-то из моих попутчиков.

что: роуп-джампинг в Крыму
где: Крымские горы, Украина
когда: когда в горах нет снега и стоит сухая и теплая погода, примерно с мая по октябрь
как добраться: от Симферополь до Симеиза на чем угодно.

     «Вот так вот пересилишь страх, прыгнешь, приземлишься, переведешь дух — мол, я боялся, а ничего страш-ного, и тут тебе по голове хрясь камнем — и до свидания», — размышлял я, когда мы наконец добрались до лагеря. Несколько палаток были расставлены вокруг пещеры — трех скал, придавленных сверху четвертой. Пещера служила кухней, столовой, клубом, складом припасов и стартовой точкой для восхождения наверх.
     — Кстати, Ваня, ты готов прыгать прямо сейчас? А то прогноз погоды безрадостный, к вечеру может быть ветер, дождь, да и завтра непонятно, — не дал мне перевести дух загорелый худой Юра, один из организаторов этого прыжкового лагеря.

Скалы и волдыри
     От лагеря до вершины — 230 м. Но это вертикально вверх, а в обход приходится идти минут 40. Тропка сначала романтично вьется среди обгорелых стволов, потом устремляется резко вверх, пот струится по всему телу, а с двух сторон тропу обступают яркорозовые цветы растения ясенец. Дотронешься — и вроде ничего. А потом кожа покроется волдырями, которые долго и болезненно заживают. Мы с фотографом пока успешно лавируем между кустов, а вот старожилы лагеря щеголяют большими белыми пузырями на руках и ногах.
Вершина скалы — плоское и довольно обширное плато, голая каменная плита с растущими кое-где маленькими сосенками. До Ай-Петри рукой подать, ее громада нависает над головой чуть дальше к востоку: красота, романтика и так далее. С восточного края — спуск на опоясывающий скалу уступ, на котором закреплены страховочные канаты. По краю как ни в чем не бывало бегают инструкторы, о чем-то оживленно беседуя. С этого уступа — спуск на еще один, малюсенький, размером со стул, выступ скалы, так называемый экзит — точка, с которой и надо прыгать в неведомое.
     Под ногами — ЗD-карта Южного берега Крыма, от Алупки до Фороса: игрушечные домики, дороги, виноградники и, конечно, скала Дива на пляже Симеиза, все это великолепие время от времени закрывается проплывающими под ногами облаками — высота все же 870 м над уровнем моря. В общем, здорово, но мне не до этого.
     В очереди на прыжок — человек пять. На каждого уходит минут по 30-40, поэтому у меня более чем достаточно времени, чтобы полностью насладиться паникой.

Руки, ноги, шлем
Удивительно, но нет предела силе человеческого страха и ужаса. Пока я ждал своей очереди, прошел через все стадии, о которых раньше только читал в книгах или смотрел в кино — сначала колотится сердце, затем бледнеешь, потом дышишь, как забегавшаяся собака, наконец, уже и руки трясутся.
     — А ты что, правда первый раз прыгаешь? — спросил меня кто-то из инструкторов.
     — Да.
     — Ой, жалко. Не стоило сразу на такую высоту забираться. Сначала надо научиться преодолевать страх на более низких высотах. А тут ты не сможешь прочувствовать весь кайф полета, очень уж страшно будет, — подлил он масла в огонь моей панике. Спасибо, я в курсе.
     Тем временем подошла моя очередь. Юра надевает на меня «беседку» — систему ремней, обхватывающих спину, плечи и ноги. В районе спины к ней крепится веревка, на которой я буду прыгать. Шлем на голову — понятно, от удара об землю в случае чего он меня не спасет, но убережет от выскользнувшего у кого-то из-под ноги камня, перекрутившейся веревки, ну и вообще психологически в нем легче. Одев меня, Юра приступает к инструктажу — как правильно прыгать (инструкцию см. на следующей странице).
     Весь в амуниции, придерживаемый сзади за трос Юрой, я на негнущихся и подгибающихся одновременно — кто прыгнет, тот поймет, как это возможно, — ногах подхожу к обрыву и спускаюсь на экзит. Стою, даже не прижавшись, а обтекая, как ртуть, нагретую солнцем скалу. Слышу крики ребят «У меня все готово!», «У меня все в порядке!», «Все отлично!», мечтая, чтобы эта проверка продолжалась еще и еще, мучительно ожидая момента, когда Юра скажет «Ваня, у нас все готово. Можешь отсчитывать и прыгать. Ты уже забрался сюда, ты можешь, не пугайся, все хорошо». Он говорил это или что-то в таком же духе, я не очень слушал и, конечно, не запомнил.

Полет ненормальный
Тот самый момент, когда секунды превращаются в вечность. Да, до этого мне было страшно, безумно страшно. Но это, наверное, процентов 10 страха, который охватил меня сейчас, когда мне надо было оторваться и сделать этот один шаг по скале к пропасти — он был даже страшнее, чем сам прыжок. И если до этого я боялся, но держался, то вот тут мне впервые в голову пришла предательская мысль: «Нет, я не буду прыгать, это же невозможно, все, я полез назад». Но тут же в голову пришла другая мысль, бесконечно и невероятно пафосно-банальная, но только она могла помочь в такой ситуации, спасибо большое за нее голове: «Ваня, перед тобой прыгала девчонка лет 19 и килограммов 40 весу, а ты зассал? Ты мужик или нет? Три! Два! Один!»
     Дальше все в тумане. Я действительно проорал «три-два-один», сделал этот самый невыносимо страшный шаг и сиганул в пропасть. Поскольку все силы ушли на то, чтобы просто шагнуть, про требования вроде линии горизонта, прогнутой спины и небесного турника я благополучно забыл. Прыгнул ногами вниз, как в бассейн. Меня тут же перевернуло на спину, какое-то время я летел, смотря в небо, потом перевернулся еще раз. Свободный полет — 150 м, 6 секунд, но эти секунды показались вечностью, причем, как и предупреждали, совершенно непонятной. Наконец, скорость стала замедляться, и я, повиснув ногами вниз, начал раскачиваться, как маятник, из стороны в сторону. Еще раз отвечаю на любимый вопрос всех, кому я рассказывал про свои приключения, — нет, никаких болезненных или неприятных ощущений при остановке нет, веревка не дергает и не режет, просто постепенно переходишь от бешеного полета вниз в плавное раскачивание вправо-влево. Все прекрасно — качаюсь, как на качелях, смотрю вниз на скальную плиту, где загорают прыгнувшие передо мной девушки, а один из инструкторов готовит свой снаряд — привязанный к бечевке теннисный мячик. Я должен его поймать, и инструктор за бечевку притянет меня вниз, снимет страховку, прикрепит к ней шлем и отправит все наверх для следующего прыжка. Для проформы крикнув пару раз «А-а-а!» (пока летел, был испуган настолько, что не было сил даже орать), я спустился на плиту, которая оказалась крышей той самой пещеры-кают-компании.
     Лег рядом с девушками, вяло отвечая на их расспросы, чувствуя, как на глазах раскисаю, размякаю и превращаюсь в какое-то бескостное желе. И, надо сказать, ощущение очень приятное. Особенно приятным оно было с учетом того, что все просмотренные мной перед поездкой роуп-джамперские видео снимались на каких-то мостах, недостроенных атомных полигонах и ТЭЦ, а я лежал посреди леса, на скале, дышал чистейшим горным воздухом и расслабленно разглядывал крымские красоты.

Правовой статус роуп-джампинга в большинстве стран мира (включая Россию и Украину) не определен. Отсутствие какого-то регулирования прыжков, с одной стороны, хорошо — полиция не имеет права запрещать тебе прыгать, только если у нее нет жалобы от жителей или хозяев места, с которого ты прыгаешь. С другой стороны, плохо — прыгаешь ты на свой собственный страх и риск.
Если решил заняться роуп-джампингом, надо обратиться в одну из ведущих, известных команд, обладающих солидным опытом и уделяющих большое внимание безопасности. Вот некоторые из них:
     ● запорожская команда Rock'n'Rope, с которой прыгал Иван (rope.com.ua);
     ● петербургская команда RAPT, вместе с Rock'n'Rope установившая рекорд по прыжкам в Норвегии (rapt-team.ru);

Как правильно прыгнуть
❶ Посмотреть вперед и вниз, уяснив направление прыжка, которое тебе должен сообщить инструктор (надеемся, ты понимаешь, что первый, второй, да и десятый прыжок нельзя делать без присмотра опытных товарищей?). Встать лицом по направлению прыжка и больше вниз не смотреть, чтобы дополнительно себя не нервировать.
❷ Поймать глазами воображаемую точку градусов на 15-20 выше линии горизонта. Представить себе турник, проходящий параллельно горизонту и через эту точку.
❸ Встать в исходную стойку — ноги на ширине плеч, спина сильно прогнута назад, руки, согнутые в локтях, подняты вверх так, чтобы плечи были параллельны земле — представь, что, прыгая, ты должен будешь схватиться за этот воображаемый турник.
❹ Отсчитывать лучше самому себе — чтобы сознательно прыгнуть, преодолев неизбежный даже для опытных джамперов страх. Считать не от десяти, не от пяти — а от трех, чем дольше ты считаешь, тем тяжелее прыгнуть.
❺ На счет «один» прыгнуть вперед, продолжая смотреть на «турник» и держа руки так, будто ты прыгаешь на него. При этом тело (с по-прежнему выгнутой назад спиной) должно быть наклонено в направлении прыжка градусов на 30 — ты прыгаешь одновременно вперед и вниз, ложась телом на воздушный поток. Так риск вращения в полете — что чревато неприятными ощущениями и даже травмами от перекрутившейся вокруг тела веревки — минимален.

История вопроса
Роуп-джампинг — это прыжки со скал, крыш, мостов и прочих высот, в которых в качестве страховки используется альпинистское снаряжение (веревки, карабины, жумары и т. д.). Говорят, легендарный скалолаз Дэн Осман, любитель одиночных восхождений, однажды, по счастью со страховкой, сорвался со скалы и пролетел довольно много вниз. Тогда ему пришла в голову идея прыгать со скал на альпинистской веревке специально. Увы, один из таких его прыжков закончился плачевно — в 1998 году в американском национальном парке Йосемити страховка оборвалась. «Есть данные, что первыми прыгать с высотных объектов начали аборигены острова Пентакос — они привязывали к ногам лианы и сигали со специально сделанной 30-метровой вышки. Это у них был ритуал посвящения в мужчины», — рассказывает Юрий Жеребцов.
     Главное отличие от банджи-джампинга — прыжков с резиновым канатом, привязанным к ногам, — возможность ощущать свободное падение значительно дольше. В банджи-джампинге резинка довольно быстро начинает, растягиваясь, тормозить прыгающего до полной остановки.
     Перед организацией прыжков роуп-джамперы тщательно исследуют потенциальное место (практически все джамперы имеют альпинистский опыт, который тут совершенно необходим) и рассчитывают, как именно нужно натянуть страховочные тросы, где расположить экзит, чтобы обеспечить безопасный, без риска с размаха шмякнуться о скалу, прыжок. За счет разнообразия инвентаря можно конструировать страховочную систему таким образом, чтобы, во-первых, прыгать с самых разных точек, а во-вторых, позволять прыгуну максимально долго наслаждаться свободным падением, как при прыжке с парашютом.

Упал и обмяк
Навалилась усталость, сильная (как будто я построил Китайскую стену) и приятная, как будто я сделал что-то очень важное (построил Китайскую стену — один). Спустился наконец в пещеру, где меня уже ждали Юра и компания.
     — О, какой ты вялый! Это все адреналин. Спать сегодня будешь как убитый, — предрек мне Юра. Я благодарно-смущенно киваю, говорю, что да, они были правы и сообразить, что к чему, я так толком и не смог, хлебаю свежесваренный на костре борщ и клюю носом.
     Заночевав в палатке на голой земле, утыканной камнями, да еще и на склоне, скатываясь постоянно вниз, я спал как убитый. Проснулся позже всех и вприпрыжку пошел на скалу. «Надо бы еще разок прыгнуть, чтобы я сделал побольше кадров», — увещевал меня накануне фотограф Саша.
     Сейчас, когда я пишу этот текст, мне страшно от одних этих слов, а тогда казалось, что с легкостью прыгну еще раз. Я оживленно болтал с парнями, пытался поймать на приемнике стамбульское радио и уже без прежней дрожи в ногах подходил к обрыву, но, увы, в кои-то веки прогноз погоды не соврал — и под нами было плотное «молоко», казалось, будто скала парит посреди какой-то параллельной реальности. К тому же задул сильный ветер, и все отправились пить кофе со сгущенкой, сказав, что прыгать сегодня вряд ли получится.
     Мы с фотографом собрали манатки и отправились в Симеиз — хотя бы символически искупаться перед завтрашним самолетом в Москву.
     Что ж, прыгну как-нибудь в другой раз.

ЛУЧШИЕ В МИРЕ МЕСТА ДЛЯ РОУП-ДЖАМПИНГА
Скала Шаан-Кая, Крым, Украина
Самая высокая в бывшем СССР точка для роуп-джампинга, свободное падение составляет порядка 6 секунд
Кьеранг, Норвегия
Скала высотой 1084 м. Петербургская джамперская команда RAPT и запорожская Rock'n'Rope прыгали здесь с экзита высотой 950 м, пролетая 360 м (в том числе 280 м в свободном паде-ни), что больше официального мирового рекорда Дэна Османа.
Скала Покосившаяся Башня (Leaning Tower), США
Официальный рекорд официального основателя роуп-джампинга Дэна Османа — 340 м свободного падения.
Монте-Бренто, Италия
Этот горный массив — излюбленное место прыжков бейс и роуп-джамперов. Здесь хорошие скалолазные трассы, благодаря чему джамперы (как правило, все с альпинистским опытом) могут практиковать изобретенный
российским бейс-джампером Валерием Роговым вид спорта — бейс-клаймбинг. То есть сам залез на гору и сам с нее прыгнул.
Стена Большого Паруса (Great Sail Peak), Канада
Одна из самых живописных и сложных бейсерских и роуп-джамперских трасс. Расположена на Баффиновой Земле, в полярной Канаде, со всеми вытекающими — низкими температурами, сильнейшими ветрами, снегом и дождем. ■
Рубрика: МН Приключение
Текст: Иван «Скала» Глушков
Фото: Александ Догаев
Октябрь 2011 ст. 120-124 MensHealth.com.ua

9
Краще пізно, ніж ніколи. Думаю, розклад фестивалів в Кам’янець-Подільську багато кому пригодиться та й нам не завадить.

Квітень
15-17.04.2011 → Відкриття туристичного сезону «Євро-2012» польсько-український турнір з футболу серед юнаків
15-16.04.2011 → «Руська брама» історична реконструкція: народні ремесла «Подільський пєц» фестиваль гурманів «Фортеця фест» молодіжний муз. фестиваль

Травень
01-03.05.2011 → «Дві фортеці» у рамках ii міжнародного фестивалю у хотинській фортеці 9 День Перемоги
13-15.05.2011 → Чемпіонат світу з гирьового спорту серед молоді
21-22.05.2011 → День міста «Petromania 2011» фінал симпозіуму
19-22.05.2011 → «Острів семи скарбів» міжнародний фестиваль національних культур
19-23.05.2011 → «На зустріч сонцю» феєричне шоу

Червень
03-05.06.2011 → Всеукраїнський турнір з вільної боротьби ім. У. Кармелюка
11-12.06.2011 → «Руська брама» історична реконструкція: військове мистецтво «Кубок лева»
26.06.2011      → «Джейм-сейшн» молодіжна тусовка з нагоди дня молоді

Липень
07.07.2011      → «Івана купала» фольклорне дійство на дністровській рив'єрі
07-10.07.2011 → «Аквадром-ксенія» фестиваль на воді
15-17.07.2011 → Чемпіонат україни з маунтинбайку
22-24.07.2011 → «Кам'янецький ярмарок» міське свято
23-24.07.2011 → «Руська брама» історична реконструкція: фольклор і торгівля

Серпень
05-07.08.2011 → «Свято хліба» регіональний ярмарок
06-07.08.2011 → «Аквадром-дністровська рив’єра» фестиваль на воді
19-21.08.2011 → Чемпіонат україни з велоспорту
24-28.08.2011 → Заходи до дня незалежності україни
24.08.2011      → «Остання столиця» фестиваль історичної реконструкції

Вересень
01.09.2011      → Студентський бал
16-18.09.2011 → «Подільські вечорниці» фольклорне дійство
16-18.09.2011 → «Стара фортеця» авторалі
16-18.09.2011 → «Республіка» стара фортеця, муз. фестиваль
16-19.09.2011 → «Octoberfest» пивний фестиваль
20-23.09.2011 → «Острів чемпіонів» спортивний фестиваль: всеукраїнський шаховий фестиваль чемпіонат україни з повітроплавання
30-02.10.2011 →  Чемпіонат україни з маунтинбайку

Жовтень
01-03.10.2011 → «Земля героїв» міжнародний військо-історичний фестиваль «Козацькі джури» всеукраїнський турнір з боксу
25-27.10.2011 → Фієста повітряних куль всесвітній день туризму закриття туристичного сезону

Листопад
11-13.11.2011 → Всеукраїнський турнір з волейболу серед жіночих команд
22-24.11.2011 → «Талант-2011» міський пісенний конкурс

Грудень
02-03.12.2011 → Всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті в. Алексійчука
19-31.12.2011 → Феєрія новорічних свят.

10
Поки не настав сезон вітрів, дощів, приморозків, та іншої гадості, яка не сприятиме стрибкам з моста, оголошується чергова поїздка в Кам’янець-Подільський на роупджампінг. Дата: 08-09.10.2011. Стибки в неділю будуть проводитись при наборі мінімум 10-ох бажаючих. Маю надію, погода як і минулого разу, не підкачає.
Для того, щоб записатись і стрибнути потрібно:
✔ Зареєструватись на форумі Lviv RopeJumping club, належним чином заповнити профіль (без мінімальної інфи зв’язуватись з вами ніхто небуде). Особливу увагу приділіть полю «телефон». Якщо він не заповнений — не зможу з вами зв’язатися і відповідно записати вас у графік.
✔ Перед тим як будете відписуватись, обовязково прочитайте «правила проведення стрибків»; врахуйте, чи з усім ви погоджуєтесь і тільки коли на 100% будете впевнені в усьому — відписуйтесь.
✔ Записуючись, обовязково вказуйте, на який день ви хотіли б (субота чи неділя), коли, звідки і чим будете добиратись. Якщо власного автомобіля у вас немає, тоді пишіть одразу — потягом. Вся ця інфа потрібна для того, щоб оптимально організувати графік стрибків. Якщо з вами їдуть друзі, які теж планують стрибати — не забувайте вказати і їх, а також к-кість ваших стрибків (1 або 3 стрибки).
✔ Якщо у дорозі у вас трапилась якась халепа (пробили колесо, заглох мотор, затримали інспектори ДАІ) — велике прохання зателефонувати нам та попередити, що ви запізнюєтесь.
✔ Прогноз погоди в Камянці-Подільському має бути завжди втішним. І не забувайте відповідний одяг згідно погодних умов (візьміть до уваги, що на мості переважно пронизливий вітер)
✔ Перед поїздкою на роупджампінг (за день до стрибків) мною буде складено приблизний графік стрибків, тому не забуваєм заглянути в цю тему перед відїздом і прибувати вчасно, на призначену вам годину. Зверніть увагу! Квитків в останній день як правило нема, тому купуйте їх заздалегідь.
✔ Вкотре повторююсь, не плутайте міст, що знаходиться у старій частині міста — «Неопланівський» з тим де проводяться стрибки — «Лань, що біжить», або як його ще називають — «Стрімка лань»! Ну скільки можна вже, блін!
✔ Існує фізичне обмеження по підвісній системі (об’єму). Вага не має значення, але об’єм грудної клітки та бедер має. Досвід показав, що людина яка може одягнути систему може мати не більше (!) 100 кг. ваги, або в сумі не більше 225 см об’єму грудної клітки і об’єму бедер при рості 175 см. Приклад: об’єм грудини - 109 см., бедра - 95 см. Сума=204 см. = Все гаразд. При більшому рості додавайте/віднімайте пропорційно різницю. Наприклад: сума об’єму грудей та бедер = 220 см. Ріст - 185 см. Різниця в зрості (з 175 см.) - 10 см. Отже, 220 см. + 10 см. = 230 см. (!) Є ймовірність, що не зможемо одягнути систему. Зважте також на одяг, який буде одягнутий на вас. Прийміть це до уваги! Інакше ви не зможете стрибнути.
 ✔ Якщо ви відписались і без поважних причи не приїхали (а тим більше не повідомили про це вчасно) - участь у подальших заходах для вас буде закрита! З несерйозними людьми ми не хочемо мати справу!
 ✔ Як добратися в Кам’янець-Подільськ зі Львова - маршрут Львів - Кам’янець-Подільський для автомобілістів. Там же і графік автобусів та поїздів. Зверніть увагу, що графік часом міняється, тому інфу портібно перевіряти! Ще раз нагадаю що білетів на поїзд в останній а подекуди і передостанній день ужже нема, купуйте зазаделегідь серед тижня! Причини неявки на стрибки на зразок: «не зміг купити білети», будуть розцінюватись як несерйозне відношення і на наступний раз вам буде відмовлено!
✔ Фото з попередніх роупджампінг стрибків в нашій галереї
✔ Відеокліпи попередніх поїздок в відеорозділі.
✔ Окрім стрибків радим відвідати багато цікавих місць які є в Кам’янці-Подільському та його околицях. У самому Кам’янці: це «Старе місто» до якого веде «Замковий міст» (або як його офіційно називають – «Новопавлівський» або «Турецький»), в старому місті розташована Кам’янець-Подільська фортеця. Поблизу с. Завалля (Кам’янець-Подільський район) знаходиться надзвичайно цікава печера «Атлантида». Ну і не варто забувати за Хотинську фортецю. Власне по дорозі на Хотин (виїзд з міста на Чернівці) з Кам’янця-Подільського і знаходиться міст «Бєгущая лань» («Стрімка лань») на якому здійснюються стрибки.
✔ Не забуваєм голосувати у Конкурсі на кращу розповідь про мій роупджамп стрибок.
Список роупджамперів: :write:
08.10.2011 (субота)   
   1. Draiker
   2. Bezpoleznuj
   3. Vilnuy
   5. Misteria
   7. Slava9292 +2
   9. Myr4yck +4 (3-є по 1 стр.)
 10. Ksiu +1 (2-є по 1 стр.)
 11. Юрец +1
 12. Sakine (1 стр.)
 13. Sleyzen +2 (2-є по 1 стр.)
 14. Михайло
 15. Arlicin +1
 16. Sender
 17. Alvares
 18. oXana (1 стр.)
 19. Moose (1 стр.)
 20. Natalie (1 стр.)
 21. Dm4cu
 22. Berezovy
 23. Cаша (1 стр.)
на суботу набір завершений
                  09.10.2011 (неділя)
              1. Ivan1989
              3. Lolik88 +4 (4-ро по 1 стр.)
              5. Tram_ta_tam +1
              7. CODERsp +1 (2-є по 1 стр.)
              8. Альона +1 (2-є по 1 стр.)
              9. D@ткун
            10. Natalochka (1 стр.)
            11. Dm4cu (6 стр.)
            12. Chil +3 (3-є по 1 стр.)
            13. Lyubko +3 (3-є по 1 стр.)
            14. Evhenia7500 +2 (3-є по 1 стр.)
            15. Paradoks (1 стр.)
            15. Оленка +1 (2-є по 1 стр.)
            17. Evgeniy (1 стр.)
            21. Marie +5 (1-н на 1 стр.)
            22. Sergiy +1
            23. @lenka +1 (2-є по 1 стр.)
            24. _Yanusyk_ (1 стр.)
            25. Мамай +1
            26. Rudenka (1 стр.)
            на неділю є ще кілька вільних місць з 16:30

Отже, приблизний графік ропджамп стрибків на суботу 08.10.2011
~ з 07:00 до 09:00 → Cаша (2-є по 1 стр.), Dm4cu, Юрец +1, Ksiu +1 (2-є по 1 стр.).
~ з 09:00 до 10:10 → Myr4yck +4 (3-є по 1 стр.).
~ з 10:10 до 13:10 → Alvares, Sender, oXana (1 стр.), Berezovy, Arlicin +1, Bezpoleznuj, Vilnuy.
~ з 13:10 до 16:00 → Slava9292 +2, Sleyzen +2 (2-є по 1 стр.), Draiker, Михайло.

                                                 Графік стрибків на неділю 09.10.2011
~ з 07:00 до 09:00 → Chil +3 (3-є по 1 стр.), Dm4cu (6 стр.), Natalochka (1 стр.), Paradoks (1 стр.).
~ з 09:00 до 12:00 → Lolik88 +4 (4-ро по 1 стр.), Marie +5 (1-н на 1 стр.), Evgeniy.
~ з 12:00 до 13:30 → Ivan1989 (1 стр.), CODERsp +1 (2-є по 1 стр.), Tram_ta_tam +1, Альона +1 (2-є по 1 стр.), Rudenka (1 стр.).
~ з 13:30 до 14:40 → D@ткун, Lyubko +3 (3-є по 1 стр.).
~ з 14:40 до 16:00 → Sergiy +1, Evhenia7500 +2 (3-є по 1 стр.), Оленка +1 (2-є по 1 стр.).
~ з 16:00 до 16:30 → _Yanusyk_ (1 стр.), @lenka +1 (2-є по 1 стр.).
~ з 16:30 до 18:00 → на неділю є ще кілька вільних місць з 16:30

11
Ось такий інцидент стався на Житомирському мості.
Результат. Переломані ребра травми внутрішніх органів...
На даний момент з роупером все нормально, жив, здоров.

12
Найближча поїздка на роупджампінг в Кам’янець-Подільський планується на 17-18 вересня (два дні, субота-неділя, звичано за умови достатньої к-сті стрибунів на неділю). Ця поїздка на роупджамп буде особлива. По нашим підрахункам саме в цій поїздці буде здійсненено 2000-ний стрибок! Для щасливчика буде сюрприз! Тому ласкаво просимо на цю знаменну подію.
Детальніше, про умови проведення стрибків:

✔ Перед тим як відписуватись, обовязково прочитайте «правила проведення стрибків»; врахуйте, чи з усім ви погоджуєтесь; переконайтесь, що ви зможете бути у день стрибка на мості, і тільки коли на 100% впевнені в усьому — відписуйтесь.
✔ Записуючись, обовязково вказуйте, на який день ви прибудете (субота чи неділя), коли, звідки і чим плануєте добиратись. Все це необхідно, щоб оптимально організувати графік стрибків. Якщо з вами їдуть друзі, які теж планують стрибати — не забувайте вказати і їх, а також к-кість стрибків.
✔ Для оперативного звязку з вами, обовязково правильно заповнити в профілі поле «контактний телефон»
✔ Якщо у дорозі у вас трапилась якась халепа (пробили колесо, заглох мотор, затримали інспектори ДАІ) — велике прохання зателефонувати нам та попередити, що ви запізнюєтесь.
✔ Не забуваєм глянути прогноз погоди в Кам’янці-Подільському і не забуваєм відповідний одяг.
✔ Перед поїздкою на роупджампінг (за день до стрибків) буде складено приблизний графік стрибків, тому не забуваєм заглянути в цю тему перед відїздом і прибувати вчасно, на призначену вам годину.
 ✔ Якщо ви відписались і без поважних причи не приїхали (а тим більше не повідомили про це вчасно) — участь у подальших заходах для вас буде закрита! З несерйозними людьми ми не хочемо мати справу!
 ✔ Як добратися в Кам’янець-Подільськ зі Львова — маршрут Львів—Кам’янець-Подільський для автомобілістів. Там же і графік автобусів та поїздів.
✔ Фото з попередніх роупджампінг стрибків в нашій галереї
✔ Відеокліпи з попередніх поїздок в відеорозділі.
✔ Мамі і тату (щоб не переживали за своїх неврівноважених чад) кажете, що їдете в Камянець-Подільський на екскурсію. Благо в самому Камянці можна глянути фортецю, «Старе місто» та «Замковий міст» (не путати з мостом «Стрімка лань» на якому проводяться стрибки), тож фото для відмазки будуть ;) Крім того, можна відвідати Хотинську фортецю.
✔ Не забуваєм за «Конкурс на кращу розповідь про мій роупджампінг стрибок» — для тих, хто ще не стрибав, це чи не єдина можливість стрибнути і взяти участь у конкурсі до початку голосування (вересень місяць) :goof:
Список роупджамперів: :write:
17.09.2011 (субота)   
   1. Falkoner (1 стр.)
   3. Deadmeat +1
   4. Marik1986 +1 (2-є по 1 стр.)
   9. Михайло +1
 11. Олег +1
 12. Misteria (1 стр.)
 14. Йура +1
 15. Barbie
 16. Zabavka +1 (1-н на 1 стр.)
 17. Polosatytigr
 18. Bobasoft
 19. Diego +1 (2-є по 1 стр.)
 20. Igor_ +1
 21. Gazzz +1
 22. Pigich +1
 23. Stan +1 (1-н на 1 стр.)
 24. Анна (1 стр.)
 25. Brakonier +1 (2-є по 1 стр.)
 25. G@vchiK +1 (2-є по 1 стр.)
                  18.09.2011 (неділя)
              3. Alvares +2 (1 по 1 стр.)
              4. ProstoMaluy +1
              5. Andri4ik
              6. Wornor +1 (2-є по 1 стр.)
              7. Gekko +1 (2-є по 1 стр.)
              8. Oleksii +1 (2-є по 1 стр.)
            10. Anjeiko (1 стр.)
            11. Маланєц +7 (8-о по 1 стр.)
            12. Kyrlia +2 (3-є по 1 стр.)
            13. Berdos (1 стр.)
            14. Bodasik +1 (2-є по 1 стр.)
            15. Rams (1 стр.)
            16. Khrystyna_iv (1 стр.)
            17. Mal049 +1

Отже, приблизний графік ропджамп стрибків на суботу 17.09.2011
~ з 07:00 до 11:00 → Polosatytigr, Deadmeat +1, Йура +1, Barbie, Олег +1, Falkoner (1 стр.), Gazzz +1, Diego +1 (2-є по 1 стр.)
~ з 11:00 до 13:20 → Stan +1 (1-н на 1 стр.), Bobasoft , Pigich +1, Анна (1 стр.), Marik1986 +1 (2-є по 1 стр.)
~ з 13:20 до 15:00 → Михайло +1, Misteria (1 стр.), Zabavka +1 (1-н на 1 стр.)
~ з 15:00 до 16:30 → Igor_ +1, Brakonier +1 (2-є по 1 стр.), можл. G@vchiK +1 (2-є по 1 стр.)

Неділя
~ з 07:00 до 08:50 → Andri4ik , Маланєц +7 (8-о по 1 стр.), Berdos (1 стр.), Rams (1 стр.)
~ з 09:00 до 10:00 → Anjeiko (1 стр.), Alvares +2 (1 по 1 стр.), Gekko +1 (2-є по 1 стр.),
~ з 10:00 до 11:10 → ProstoMaluy +1, Wornor +1 (2-є по 1 стр.)
~ з 11:00 до 12:00 → Bodasik +1 (2-є по 1 стр.), Kyrlia +2 (3-є по 1 стр.)
~ з 12:00 до 13:30 → Khrystyna_iv (1 стр.), Oleksii +1 (2-є по 1 стр.)?

P.S. Mal049, графік я вже склав, тому приїзджай на міст як і планував, а там будем тебе десь тулити, решта бажаючих, які не записались на стрибок в неділю, орієнтуватись після 13:00


13
Готелі в Кам’янець-Подільському.
  • Амадеус клаб», готель. Кам’янець-Подільський, вул. Старобульварна, 2. Тел.: (03849) 9-16-35, (067) 381-15-27.
    Новий готель у самому центрі Старого міста, біля польського магістрату. У готелі 38 номерів: 2 люкси, 1 люкс в мансарді, 1 напівлюкс, 6 покращених, 28 стандартних. У номерах: ТБ, міні-бар, Інтернет, міжнародний телефонний зв'язок, система клімат-контролю, міні-сейф, фен. Сніданок «шведський стіл» включений у вартість номера.
    Додатково: ресторан, лаунж-бар, лоббі-бар, спа-центр, перукарні, солярій, фітнес-центр, конференц-зал, трансферт, камера схову, обмін валют, банкомат, автостоянка, що охороняється.
  • «Фільварки-центр», готельно-розважальний комплекс. Кам’янець-Подільський, вул. Лесі Українки, 99. Тел.: (03849) 3-32-31, 3-60-24,3-36-06.
    Комфортабельний готель на 32 номери в парковій зоні. В номерах: душова кабінка, телевізор, телефон. У вартість включений сніданок.
    Додатково: бар, нічний клуб, сауна, басейн, баня, більярд, конференц-зал, солярій, стоянка, тренажерний зал, салон краси, масаж, пральня, виклик таксі, дитячий майданчик, живий куточок.
  • «Фільварки-міні», готель. Кам’янець-Подільський, вул. Сицінського, 7. Тел.: (03849) 9-09-99, 9-16-99.
    Недорогий готель входить до комплексу «Фільварки-центр». У вартість включений сніданок.
  • «Гетьман», готель. Кам’янець-Подільський, вул. Польський ринок, 8. Тел.: (067) 588-2215. Розташований в старовинному будинку XVIII століття. В номерах всі вигоди, кондиціонер, сателітарне ТВ, телефон, магнітофон, електрочайник.
    Додатково: сауна, кафе, стоянка, прасувальна кімната.
  • «Gala-Hotel», готельний комплекс. Кам’янець-Подільський, вул. Лесі Українки, 84. Тел.: (03849) 3-83-70, 9-17-61, 2-81-06.
    Готельний комплекс складається з трьох корпусів. Номери пізних категорій. У вартість входить сніданок.
    Додатково: бар, сауна, конференц-зал, прасування білизни, масаж, стоянка, більярд.
  • «Клеопатра», готель. Кам’янець-Подільський, вул. Огієнка, 39/2. Тел.: (03849) 65-683, 65-684, 65-685, 65-686, 65-687.
    В номерах всі вигоди, фен, плазмовий телевізор з сателітарним ТБ, Інтернет, холодильник з міні-баром, сейф.
    Додатково: ресторан, салон краси, оздоровчий центр, конференц-зал, зимовий сад, тренажерний зал, солярій, більярд, сауна, басейн.
  • «Ксенія», готель. Кам’янець-Подільський, Жванецьке шосе, 3. Тел.: (03849)2-86-13, 2-03-79, (067)382-85-24.
    Готель розташований в 200 м від Старої Фортеці. В номері всі вигоди, телевізор, холодильник, телефон.
    Додатково: ресторан, конференц-зал, сауна, басейн, масаж, прасування білизни, стоянка.
  • «Тарас Бульба», готель. Кам’янець-Подільский, вул. Старобульварна, 6. Тел.: (03849) 9-06-33, (067) 381-15-54.
    Готель у Старому місті на 18 номерів різних категорій. У номерах: вигоди, супутникове ТБ, холодильник.
    Додатково: ресторан, стоянка, послуги екскурсоводів.
  • «7 днів», готель. Кам’янець-Подільський, вул. Соборна, 4. Тел.: (03849) 30-322, 30-392.
    Великий готель в центрі міста. В номерах: вигоди, кондиціонер, сателітарне ТБ, телефон, холодильник с мини-баром, ортопедичні матраци "Венето". Ресторанне обслуговування в номерах.
    Додатково: бізнес-центр, конференц-зал, Інтернет, салон краси, ресторани східної та європейської кухні, лоббі-бар, кафе, нічний клуб, пральня й хімчистка, паркінг, екскурсії, спеціально обладнаний оглядовий майданчик на рівні 12 поверху.
  • «Бастіон», мотель. Кам’янець-Подільський, Хмельницьке шосе, 9. Тел.: (03849) 2-81-86, 9-12-94, 2-71-54.
    Мотель на 9 номерів розташований на оуолиці міста.
    Додатково: АЗС, бар.
  • «Поділля», готель. Кам’янець-Подільський, вул. Лесі Українки, 122. Тел.: (03849) 3-88-47, 3-83-80.
    Розташований у віддаленій частині міста. В номерах: телевізор, холодильник.
    Додатково: їдальня, екскурсії.
  • Міні-готель. Кам’янець-Подільський, вул. Нагірна, 31. Тел.: (067) 811-29-68, (097) 456-72-41.
    Недорогий готель, розташований біля фортеці. У номерах є телевізор. Вигоди на поверсі.
    Додатково: стоянка.

14
Відео з відкриття роупджамп сезону 2011 в Кам’янець-Подільську, + фото.

Роупджампінг. "Вільне падіння"

Оператор: Роман Дзвонковський (Roman)
Монтаж: Роман Дзвонковський (Roman) «Hameleon» adaptive ideas
Музика: The Subways — Rock & Roll Queen

15
Всім привіт. ;) В цій темі вірішив кидати лінки на інші наші заходи, які не стосуються роупджампінгу. Може комусь буде цікаво. 8) Отже:
02.07.2011 → Вейкбординг на Наварії http://extreme.lviv.ua/forum/viewtopic.php?t=2187
08-10.07.11 → Сплав по Дністру http://extreme.lviv.ua/forum/viewtopic.php?t=2196
26.06.11 → Зорбінг в Винниках http://extreme.lviv.ua/forum/viewtopic.php?t=2197

Страницы: [1] 2