Автор Тема: Маршрут Львів—Кам’янець-Подільський  (Прочитано 92737 раз)

angelo

  • Global Moderator
  • Сообщений: 59
  • Володар душ
За основним маршрутом «Львів—Кам’янець-Подільський» (goo.gl/maps/fRIZ) дорога складатиме в середньому 4,5 год, і біля 280 км. На карті маршрут позначений синім кольором. Маршрут пролягає наступним чином: Львів → Золочів → Тернопіль → Теребовля → Чортків (кільцева) → Скала Подільська → Кам’янець-Подільський. Цей же маршрут можна розділити на 2 етапи: 1. Львів → Тернопіль; 2. Тернопіль → Кам’янець-Подільський.
Львів → Тернопіль (через Золочів): жахлива «дорога смерті» для ходової частини автомобіля, дискам, самій гумі, ну і звичайно нервам. Середня швидкість складає біля 40 км, особливо у Львівській обл. У Тернопільській ситуація краща (і вже почали ремонтувати), але всеодно згадуються всі лихослова (колеса не загубите, але потрясе непогано). Єдиний плюс — спати за кермом не захочеться, так само як і пасажирам. Якщо ставитися до цього флегматично, або автомобіль не їде більше 40, або ви на танку — то вам сюди. Найкоротший шлях, але економія у порівнянні з альтернативним — сумнівна та суб’єктивна.
Львів → Тернопіль (альтернативний маршрут через Броди, Мшанець. Траса «Київ—Чоп»): зважаючи на стан основного маршруту, можна полегшити життя та кермування собі поїхавши до Тернополя цим альтернативним маршрутом (на карті позначений жовтим). Єдиний мінус — шлях більший на 60 км. Але якість траси «Київ—Чоп» частково згладжує цей недолік, і дозволяє за рахунок постійної швидкості та економічності їзди трохи зменшити витрати палива по відстані. Але як показала випробувальна поїздка, то до кордону з Тернопільською областю від Бродів (поворот з Київської траси на Мшанець) на цьому альтернативному маршруті той самий пес(Д)ець. І знову постає питання по раціональності власне цього альтернативного маршруту.
Львів → Тернопіль (друга альтернатива шляху, і на мою думку НАЙкращий (!) між цими двома альтернативними маршрутами): Львів — Київська траса (поворот на Золочів за смт Олеськом і перед с. Ясенів. Стоїть вказівник на Золочів.) — Підгірці — Золочів. До Золочева з київської траси через Підгірці дорога досить пристойна.  І навіть приємна: хвойні ліси, РЛС перед/за Золочевом, замок в Підгірцях та костел, і просто гарні краєвиди. При виїзді з Золочева вас чекає кілька моментів з жахливою львівською дорогою (яку латають ямковим методом) до кордону Львівської Рагульщини з Тернопільщиною. Як я вже казав, то дорогу на Тернопіль у Тернопільській області вже майже відремонтували (ямковий ремонт). Єдина неприємна (небезпечна по ямах) ділянка це між двома Озерними. Ну Тернопільська об’їздна — це класика за Шевченком.
Тернопіль → Кам’янець-Подільський (через Чортків): неймовірно цікава дорога з гарними краєвидами з проїздом через «місто гарних дівчат» Теребовля, в якому о будь-якій годині дня і ночі можна побачити зграї нудьгуючих красунь. У більшості дорога нормальної якості, і якби не пости ДАІ та населені пункти, — то сміливо можна було б їхати більше 100. Маршрут пролягає наступним чином: Тернопіль — Теребовля — Чортків (кільцева дорога) — Скала Подільська — Кам’янець-Подільський. Є основні чотири погані ділянки дороги: 1. Біля Чорткова (с.Заводське); 2. Скала Подільська; 3. Оринин (майже перед К-П); 4. Ну і сам К-П з боку траси на Чернівці.
Тернопіль → Кам’янець-Подільський (альтернативний маршрут через Сатанів, Скалат): Коротший від основного на (приблизно) 15 км. Деякі туристи їдуть цим маршрутом. Недоліки: гірша якість дороги, та дуже багато поворотів. Але як не як — коротша.
Можна навіть поїхати через Рогатин (напрямок на І-Франківськ), або і через сам Хмельницький. Можна і напряму через дороги районного значення. Тому вибір за вами.
Важливо! Дотримуйтесь правил дорожнього руху, швидкісного режиму! Потурбуйтесь про свою безпеку та пасажирів (пристібнути паси безпеки), і раціонально плануйте маршрут. (!) Дорога насичена пагорбами, спусками, і закритими поворотами, що унеможливлює інколи виконання обгону попутнього ТЗ. Тому будьте обережні — не порушуйте правила обгону та випередження!
Якщо будете дотримуватися цих порад, то отримаєте задоволення від самої поїздки, оскільки будь-який з цих маршрутів проходить через історичні місця, замки, і просто  місця з гарною природою.

Як добратися в Кам’янець-Подільського потягом/автобусом.
ПОТЯГОМ Зі Львова відправляється о 23:21 потяг №81 Ужгород—Київ. У Хмельницький він прибуває о 03:47. Там ми чекаємо кілька хвилин і сідаємо на потяг №623К Київ—Кам’янець-Подільський, який відправляється о 04:08. В Кам’янець він прибуває о 07:02 (від вокзалу до моста хв 20 пішки).
З Кам’янець-Подільського до Хмельницького:
№204К Кам’янець-Подільський—Київ. Відправлення о 19:05, прибуття у Хмельницький о 23:33.
№624 Кам’янець-Подільський—Одеса (по парних). Відправлення о 20:51, прибуття у Хмельницький о 23:45.
№624Д Кам’янець-Подільський—Київ. Відправлення о 20:51, прибуття у Хмельницький о 23:43.
З Хмельницького до Львова:
№81К Київ—Ужгород. Відправлення о 00:23, прибуття у Львів в 04:24.
№108Ш Одеса—Ужгород. Відправлення о 01:38, прибуття у Львів в 05:57.
№531 Київ—Львів. Відправлення о 01.28, прибуття у Львів в 06:05.
P.S.: Розклад, самі знаєте, може змінюватися. Тому перевіряйте, та слідкуйте за змінами у розкладі. Взагалі з Хмельницького на Львів потягів достатньо. Але необхідно уважно дивитися на періодичність, регулярність (по парних, по непарних, по певних днях, по певних датах, додаткові і т.д.).
АВТОБУСОМ Зі Львова о 08:00 відправляється автобус Львів—Могилів-Подільський. В Кам’янець він прибуває о 13:10 (квиток коштує ~79 грн.).
З Кам’янець-Подільського о 16:05 відправляється автобус Могилів-Подільський—Львів. У Львів прибуває о 22:00 (їде 6 годин через Тернопіль. Квиток коштує ~79 грн.).
«Роль сумасшедшего очень удобна.» к/ф «Узник замка Иф».

Andrey

  • Newbie
  • Сообщений: 32
  • Rope master
Привіт!
Цього року ми відкрили дещо альтернативну дорогу зі Львова до Кам’янця-Подільського, а разом з нею відкрили і кілька цікавих місць та історичних памяток. Тому власне для тих, кому цікаво, вирішив написати опис усіх цікавих місць, що трапляються по маршруту Львів—Кам’янець-Подільський.
Отож як писав ANGELo, найкращою альтернативою для коліс автомобіля, буде дорога Львів—Тернопіль по київській трасі, через м. Золочів. Поворот з київської траси на Золочів за смт. Олеськ перед с. Ясенів. Власне на сьому відрізку маршруту Львів—Золочів нам трапляється цілих 4 історичні памятки:
  • Олеський замок
  • Підгорецький замок
  • Костел Воздвиження та св. Йосипа в с. Підгірці
  • Золочівський замок
Варто сказати, що Олеський, Підгорецький, та Золочівський замки, входять в «Золоту підкову» львівщини. Відрізок дороги від київської траси до Золочева проходить по мальовничій місцевості з красивими лісами, що розкинулись на величних пагорбах. Перед м. Золочів неподалік дороги видно антени космічного звязку, досить таки масштабний обєкт.

P.S. Далі буде...
Кожна людина отримує саме те, що хоче. А якщо хтось отримує те, чого він не хотів — значить він хотів саме те, що отримав.

Vandik

  • Newbie
  • Сообщений: 5
Всім привіт! Трохи змінився розклад руху поїздів, варто зважити на це:
Тепер потяг №623К Київ—Кам’янець-Подільський прибуває у Хмельницький о 3:16 і в 3:40 відправляється, тобто по ідеї потяг №81 Ужгород—Київ до Хмельницька зі Львова не підходить (хоча коли їхав я то №623К Київ—Кам’янець-Подільський запізнювався тому відправився відповідно пізніше). Але є потяги, які відправляються зі Львова і прибувають у Хмельницький трохи раніше. Тому, коли немає місця на потяг №81 Ужгород—Київ чи хочете перестрахуватися, можна їхати раніше.
На сайті → uz.gov.ua можна вводити початкову та кінцеву станцію і дивитися всі наявні потяги за цим маршрутом.
Якщо зареєструватись на сайті → e-kvytok.com.ua можна переглядати кількість вільних місць у поїзді та є можливість бронювати їх (але то на даний час гемор., краще купувати квитки на перед).

Serhiy

  • Newbie
  • Сообщений: 4
Привіт! Неприємна новина — з 02.11.2011 поїзд 623К Київ—Кам’янець-Подільський курсуватиме не щодня, а через день. Лише по парних числах. Відправка з Хмельницького о 6:40, прибуття в Кам’янець о 06:12. 
Поїзд №   624Д Кам’янець-Подільський—Київ з 3.11.2011 курсуватиме лише по непарних. Відправка з Кам’янця в одні дні о 20:47, в інші о 21:10, прибуття в Хмельницький 23:42 або в 23:49 На форумах люди скаржаться, що квитки на ці поїзди стало важко купити, тим більше по вихідних.

Falkoner

  • Newbie
  • Сообщений: 26
Покращення життя вже сьогодні. Не знаю як з Києва добиратимусь...

Serhiy

  • Newbie
  • Сообщений: 4
Сорі, помилився в часі відправлення поїзда. Відправка з Хмельницького о 03:40, прибуття в Кам’янець о 06:12.

Falkoner

  • Newbie
  • Сообщений: 26
Ледь-ледь я купив квитки на Кам’янець на автобус. Назад з квитками трабли. На поїзд немає, на автобус дистанційно купити не можна. Хто знає, як там маршрутки на Київ ходять, і чи можна купити на автобус квиток в день від’їзду? (тобто чи будуть ще квитки)?

Raintime

  • Newbie
  • Сообщений: 1
Усім доброго дня і ночі! Хочу з вами поділитися враженнями від мого дводенного авто-туру Львів → Олесько → Підгірці → Камянець-Подільський → Хотин. Можливо місцями я повторюся трішки, але то вже вибачайте.

Почну я з опису автодороги
На Олесько ми їхали по київській автомагістралі тут усе зрозуміло — 5+. Звернувши з київської дороги на Підгірці (Золочівський напрямок) різниця відчулася миттєво — буквально через 10-15 метрів. Але мушу відмітити, що досить таки приємна в плані місцевості і непогана в плані руху до Золочева включно, суттєвих нарікань немає. Із Золочева до Тернополя теж терпимо (місцями навіть є шматки таки наново покладеного асфальту, але повторюсь місцями) Моя оцінка 3+. Минувши Тернопіль ми вирішили взяти курс на Чортків. Дорога зберігалась «їздябельною» до Чорткова, але кавалок Чортків — Кам’янець-Подільський мені таки зіпсував настрій. І справа тут на в ямках чи вибоїнах а зооооовсім наоборот в прямому значенні!!! Колія!!! Ці горби по середині полоси просто не давали розслабитись ні на хвилю (валисників позашляховиків, автобусів, тракторів і танків це не стосується). Місцями мусив практично зупинятись щоб часом не розбити піддон мотора (у мене немає захисту) чи хоча б для того, щоб вберегти передній бампер. Моя оцінка цьому «чумацькому шляху» 3-! Тому власникам авто з невеликим кліренсом є причина поцікавитись дорогою через  Гусятин. Але мушу зауважити, що вибравши шлях Тернопіль → Чортків → Камя’нець-Подільський вас чекає винагорода за ці муки у с. Лосяч — Костел св. Антонія. Із Камянця до Хотина дотримуючись знаків по обмеженню швидкості дістанетеся без проблем (нацьому відрізку знаходиться пост ДАІ). На загал про дорогу можу сказати одне — не фонтан, але в порівнянні з минулим роком ситуація краща набагато! Назад поверталися через Красне (Тернопіль—Львів) — не автобан, але 100 км можна сміло тиснути.

Фортеці і собори
Підїжджаючи до села Олесько ми побачили як у далечині на пагорбі велично стоїть фортеця — вразило бо таки дійсно картина була красива. Проходячи під мурами замку перехоплює дух... аж поки не натикаєшся на вивіску... ресторації!!! Я не розумію як так можна. Це ж надбання усього українського народу, це не аби яка сторінка становлення такої держави як Україна за участю багатьох відомих людей і раз... ресторан!!! Історія історією, подумав собі який там мажорик, а касу колотити тре і на тобі, там де вирішувались питання державної ваги тепер генделик!!! На мою думку яким би він не був тематичним цей ресторан це знущання і неповага до власної історії. Їдемо далі. Заходимо у замковий музей — в мене склалося враження, що я не у середньовічній фортеці а в радянській комуналці!!!... Це жах якийсь! Я так можна спотворити памятку архітектури! Де вона ця архітектура!? Сам музей цікавий (особливо сподобались картина «страшний суд», іконостаси та ліжко із стільцями у так званій спальні). Види із вікон замку відкриваються просто неймовірної краси. Прогулявшись по чудовому парку навколо фортеці ми прямуємо у Підгірці. У Підгірцях відразу кидається у очі Костел Воздвиження та св. Йосипа який знаходиться відразу при дорозі. Надзвичайно красиво і захоплююче!!! Костел потребує негайної реставрації хоча можливо саме через те, що сюди не добралась рука нашого «реставратора» він зберіг у собі душу минулого. У середину нам нажаль потрапити не вдалося тому, що там ранкова служба велась і людей було не зайти. Ідемо до Королівського замку — як у кіно!Аллея до замку, фруктовий сад, газони... При вході до замку запрошують відвідати місцеву фотогалерею та підземелля в якому за легендою мешкає привид — «біла пані». За замком відкрвається чудовий панорамний вид.Відвідавши королівський замок повертаємось до авто щоб вирушити далі. По дорозі гід одної з екскурсійних групп повідомив,що у віктора Федоровича є серйозні плани на цей замок — ПРЕЗИДЕНТСЬКА РЕЗИДЕНЦІЯ!!!... (тут я думаю усі слова зайві тим більше якщо ці слова непристойні)...
Дорогою до Камянця Подільського у с. Лосяч цілком несподівано натрпляємо на прекрасний костел. Це був Костел св. Антонія. Дуже припав він нам до душі. Кілька хвилин помилувавшись ми рушаємо на Камянець.
У Кам’янець-Подільський потрапили ми уже ввечері тому похід до фортеці відклали на ранок. Прогулявшись по гарному вечірньому місту здивувало що як на суботній вечір з чудовою погодою людей на вулицях практично немає... хоча інколи цього хочеться. Неприємний осад на душі залишив факт російської мови у місті!Я не міг збагнути причини такої кількості російськомовного населення (і ще одне — можливо я прискіпуюсь, але люди мені здались тут трішки малопривітними)! Та що там населення навіть вивіски магазинів подекуди на російській мові. Зранку ми ідемо до фортеці.Найбільше сподобалась експозиція із увязненим Устимом Кармелюком — гарно зроблено.Сподобався також музей Кам’янця-Подільського у середині замку. На вулиці вдалося постріляти із лука (дрібничка а приємно). Але зновуж таки дивує занедбаність, невміла реставрація... не дивно що одна із башт цього літа напіврозвалилась. Після замку відвідали ще два міських мости зокрема «Лань що біжить» - маю надію що колись таки наважусь на «роупджампінг»...
Наступною була наша зупинка — Хотин. Мабуть найбільш збережний замок з усіх побачених нами (на мою думку). Чудова картина відкриважться відразу ж після головних воріт — міцні неприступні мури фортеці, високі башти а на фоні широкий Дністер. У замку можна відвідати кімнату із виставкою знарядь тортурів із детальним описом, картинну галерею бою за замок із участю турецького султана Османа II та підземелля із виставкою стінобитної зброї. Ця фортеця залишила мабуть найпозитивніші враження.
На цій ноті ми закінчили свою екскурсію «Замками західної України» та вирушили до Львова

Висновок
Мабуть усі проблеми які я описав вище як наслідок поганого фінансування цієї відрослі культури адже це не секрет що гарна реставрація і постійне утримання цих історичних споруд в належному вигляді вимагають великої кількості грошей. Тим не менше нашій владі нічого не заважає на свої робочі місця та маєтки виділяти сотні мільйонів гривень. Ці фортеці витримали татаро-монгольські навали, турецькі наступи, вистояли у першу та другу світові війни а нам вдастся їх знищити без будь якої зброї. До речі мушу сказати, що принаймі у одного замку є надія на розове майбутнє — це у Підгірцях. Якщо він дійсно слугуватиме президентською резиденцією то його відновленням мабуть будуть займатися найкращі майстри Італії так як «власть» грошей на себе не жаліє. Але на фоні цього плюсику буде великий мінус — для нас з вами цей замок буде неприступним. Нам з вами ще потрібно вчитись поважати і берегти свою історію адже зневага до власної культури і історї це зневага до себе.
Але які б негативні враження не відвідували вас вони не можуть перекреслити усієї цієї краси і величності, міці та масштабності. Щиро вірю що нам вдастся зберегти належним чином ці памятки архітектури, мури великої української історї. Якщо є можливість рушайте у подорож без зайвих думок!!!

Paradoks

  • Newbie
  • Сообщений: 17
  • Agronomist
За Російську мову скажу одне — Україна це багатонаціональна держава... і Кам’янець тому не виключення. Якщо заглянути назад в далеке минуле то можна простежити значний вплив Молдови на ці регіони (Кам’янець, Хотин, Чернівці). Я Проживаю тут не зовсім так і далеко... а рідну мову рідко зустрічаю, в кращаму випадку це російська, а зазвичай штив Молдованешти. На рахунок привітності сказати тяжко — в сімї не без виродка! Бажаю всім щасливої дороги (друм бун). :-)