Автор Тема: Gazeta.ua На Хмельниччині відновили стрибки з найвищого мосту  (Прочитано 7547 раз)

Zippo

  • Administrator
  • Сообщений: 122
Три десятки молодих людей стрибнули в суботу другого квітня з автомобільного моста в Кам'янці-Подільському Хмельницької області. В цей день тут відкрили сезон "роуп-джампінгу" – стрибків з мосту на мотузках.

Чотири року тому, після смерті 23 річної дівчини з Донеччини, на мості закрили атракціон "банджі-джампінг". Тепер подібний відпочинок для любителів екстриму влаштовують активісти львівської громадської організації Lviv extreme club. Замість гумового канату, який використовують для банджі-джампінгу, людей кріплять за допомогою альпіністської системи з додатковою страхувальною мотузкою. Кажуть, що так набагато безпечніше.

Активісти Lviv extreme club розповідають, що періодично проводили для охочих стрибки з мосту в Кам'янці-Подільському протягом двох останніх років. Цьогоріч планують приїжджати сюди двічі на місяць до кінця теплого сезону. Бажаючих стрибнути з моста шукають через Інтернет.

"За два роки на цьому мості наша команда провела 1600 стрибків. Жодного травматичного випадку не було. Двом людям стало не по собі після стрибка – вони зблідли, але за деякий час вже почувалися добре. Більшість настільки заряджаються адреналіном, що всю дорогу з берега річки на міст біжать, щоб поділитися враженнями", — розповів Валерій Рукавішніков, керівник групи екстремалів, яка організовує "роуп-джампінг".

За словами Валерія, "жоден з тих, хто стрибав з моста, в процесі польоту не наклав собі в штани. Серед неприємностей, які можуть статися під час стрибка – втрата взуття".

"Бувало, що взуття, яке було погано закріплене на нозі злітало, і падало в воду. Один раз хлопець стрибав, і дав дівчині потримати свій мобільний телефон. Він стрибнув, а вона з переляку охнула, і випустила телефон з рук. Апарат полетів слідом за хлопцем – булькнув у воду", — пригадав екстремал.

За організацію стрибка з мосту беруть 150 гривень. За 300 гривень дають стрибнути тричі. Пояснюють, що гроші йдуть на оновлення спорядження для стрибків та закупівлю інших необхідних для клубу речей.

Автомобільний міст через річку Смотрич в Кам'янці-Подільському має висоту 50 метрів. Він найвищий в Україні з тих, де організовують екстремальні стрибки.

Андрій ЯНОВИЧ    Gazeta.ua
Древняя китайская мудрость гласит: «НИ СЫ!», что означает: «Будь безмятежен, словно цветок лотоса у подножия храма истины» ツ

Leona

  • Newbie
  • Сообщений: 2
Маячня якась, нє?  :D
"Я стою на краю, на обрыве над рекой.
Не могу пошевелить ни рукой, ни головой...."

SpawNTnT

  • Newbie
  • Сообщений: 2
  • People can Fly
Розстріляти автора!!! :-X