Автор Тема: Журнал «Anturazh». Rope-jumping  (Прочитано 5801 раз)

Zippo

  • Administrator
  • Сообщений: 122
Журнал «Anturazh». Rope-jumping
« : 21.03.2011, 15:28:38 »
екстрім   ROPE-JUMPING

Можу закластися, що кожному хоч раз в житті снився сон, де він звідкись падає. З кожною секундою свист повітря стає все гучніший, серце починає дедалі частіше битись у грудях. В цей момент нам дуже добре, ні про що не думається, але рано чи пізно з’являється земля, і ми прокидаємось в холодному поту.
А якщо все це втілити в життя, при тому залишитись живим та неушкодженим з купою емоцій та адреналіну. Круто, правда? Без надмірних зусиль таке можна самому пережити.
Як ви вже, можливо, здогадались, мова йтиме про відносно новий вид екстремальної діяльності — роуп-джампінг. Роуп-джампінг (від англ. Rope — мотузка, Jump — стрибок) — стрибки з висотних об'єктів з використанням альпіністської мотузки.

Де стрибають?
Різні клуби, як правило, мають свої улюблені місця, так звані «об’єкти». Це можуть бути: будівлі, антени, мости, труби, скелі. У Львові є як мінімум один такий клуб, який має кілька своїх улюблених об’єктів, серед, яких — міст «Стрімка лань»», що у Кам’янець-Подільську. Це найвищий міст в Україні. Його висота понад 50 мерів, це приблизно 15-поверховий будинок.

Що потрібно?
Перш за все, потрібно, щоб вам ця ідея «стрільнула в голову». Щоб ви були здорові, тому що при стрибках та польотах на мотузці також є велика небезпека: травми хребта, грижі міжхребетних дисків, сколіозу III-го ступеня. Також варто подумати за серце, щоб працювало, як «годинник», щоб без всяких там порушень ритму, сердечної недостатності і таке інше. Потрібно мати в кишені пару гривень на дорогу, харчі, ну і гроші на самі стрибки. Якщо не «шикувати», то в 300 грн можна вкластись.

Як це працює?
Коли люди вперше чують про стрибки з мотузкою, їхньому подиву немає меж. Всі звикли, якщо і стрибають, то це — банджі джампінг. На хлопський розум — з «резинкою», а тут — шнурок! Але не такий страшний чорт, як його малюють. Весь секрет полягає в правильному розвішуванні мотузок таким чином, щоб вся система працювала, як маятник. Якщо все грамотно зроблено, динамічний ривок вкінці польоту буде набагато менший, чим при стрибку з парашутом, і ваш хребет залишиться на місці, а не у спідній білизні. По собі знаю, що поки я не буду розуміти, як все працює, наскільки все надійно, ризикувати життям не дуже й хочеться. Тому для таких осіб я одразу скажу, що вся альпіністська техніка сертифікована, береться з великим запасом та дублюється (страхується), щоб ви могли спокійно відпочивати.

Прибувши на міст, ви ахнете від краси каньйону який відкриється перед вами. Додайте сюди 50 метрів висоти, чималу вібрацію від машин, саму думку про те, що незабаром вам доведеться стрибати і змішайте все це на адреналіні. Ех, гримуча суміш, яка присутня в очах «першоразників». Але все це «квіточки» порівняно з тим, коли ви вже за перилами моста і вас відділяють секунди від здійснення можливо єдиного у вашому житті божевільного вчинку. В голові крутиться мільйон думок: чому цей шнурок такий тоненький, а чи витримає, я ще хочу пожити, навіщо воно мені все це здалося, ноги відмовляються вас слухатись. Незважаючи на такий безлад, що твориться у голові, ти мимоволі починаєш все чіткіше і чіткіше чути відлік інструктора, який нагадує запуск шатла. Команда — ПІШОВ! А далі... а далі одна нав’язлива думка: коли ж воно вже смикне... «Йой...»! Чому так довго, мабуть, щось напартачили, але тут відбувається довгоочікуваний ривок і настає ейфорія! Я це зробив Юху-у-у! Як показує досвід, мозок лише за другим подекуди третім стрибком починає усвідомлювати, що робилося навколо. В якому положенні падє ваше тіло, скільки ще часу до ривка і багато чого іншого

Що далі?
А далі після того, як зупиниться маятник, вас ніжно спускають на землю, де ви знімаєте з себе підвісні системи і одразу біжите на міст, щоб по швидше поділитися враженнями зі своїми друзями.
P.S. Мрії варто здійснювати. Хай вам щастить!
Валерій Рукавішніков
Древняя китайская мудрость гласит: «НИ СЫ!», что означает: «Будь безмятежен, словно цветок лотоса у подножия храма истины» ツ