Роупджампінг & банджі джампінг > Новачкам

Маршрут Львів—Кам’янець-Подільський

(1/2) > >>

angelo:
За основним маршрутом «Львів—Кам’янець-Подільський» (goo.gl/maps/fRIZ) дорога складатиме в середньому 4,5 год, і біля 280 км. На карті маршрут позначений синім кольором. Маршрут пролягає наступним чином: Львів → Золочів → Тернопіль → Теребовля → Чортків (кільцева) → Скала Подільська → Кам’янець-Подільський. Цей же маршрут можна розділити на 2 етапи: 1. Львів → Тернопіль; 2. Тернопіль → Кам’янець-Подільський.
Львів → Тернопіль (через Золочів): жахлива «дорога смерті» для ходової частини автомобіля, дискам, самій гумі, ну і звичайно нервам. Середня швидкість складає біля 40 км, особливо у Львівській обл. У Тернопільській ситуація краща (і вже почали ремонтувати), але всеодно згадуються всі лихослова (колеса не загубите, але потрясе непогано). Єдиний плюс — спати за кермом не захочеться, так само як і пасажирам. Якщо ставитися до цього флегматично, або автомобіль не їде більше 40, або ви на танку — то вам сюди. Найкоротший шлях, але економія у порівнянні з альтернативним — сумнівна та суб’єктивна.
Львів → Тернопіль (альтернативний маршрут через Броди, Мшанець. Траса «Київ—Чоп»): зважаючи на стан основного маршруту, можна полегшити життя та кермування собі поїхавши до Тернополя цим альтернативним маршрутом (на карті позначений жовтим). Єдиний мінус — шлях більший на 60 км. Але якість траси «Київ—Чоп» частково згладжує цей недолік, і дозволяє за рахунок постійної швидкості та економічності їзди трохи зменшити витрати палива по відстані. Але як показала випробувальна поїздка, то до кордону з Тернопільською областю від Бродів (поворот з Київської траси на Мшанець) на цьому альтернативному маршруті той самий пес(Д)ець. І знову постає питання по раціональності власне цього альтернативного маршруту.
Львів → Тернопіль (друга альтернатива шляху, і на мою думку НАЙкращий (!) між цими двома альтернативними маршрутами): Львів — Київська траса (поворот на Золочів за смт Олеськом і перед с. Ясенів. Стоїть вказівник на Золочів.) — Підгірці — Золочів. До Золочева з київської траси через Підгірці дорога досить пристойна.  І навіть приємна: хвойні ліси, РЛС перед/за Золочевом, замок в Підгірцях та костел, і просто гарні краєвиди. При виїзді з Золочева вас чекає кілька моментів з жахливою львівською дорогою (яку латають ямковим методом) до кордону Львівської Рагульщини з Тернопільщиною. Як я вже казав, то дорогу на Тернопіль у Тернопільській області вже майже відремонтували (ямковий ремонт). Єдина неприємна (небезпечна по ямах) ділянка це між двома Озерними. Ну Тернопільська об’їздна — це класика за Шевченком.
Тернопіль → Кам’янець-Подільський (через Чортків): неймовірно цікава дорога з гарними краєвидами з проїздом через «місто гарних дівчат» Теребовля, в якому о будь-якій годині дня і ночі можна побачити зграї нудьгуючих красунь. У більшості дорога нормальної якості, і якби не пости ДАІ та населені пункти, — то сміливо можна було б їхати більше 100. Маршрут пролягає наступним чином: Тернопіль — Теребовля — Чортків (кільцева дорога) — Скала Подільська — Кам’янець-Подільський. Є основні чотири погані ділянки дороги: 1. Біля Чорткова (с.Заводське); 2. Скала Подільська; 3. Оринин (майже перед К-П); 4. Ну і сам К-П з боку траси на Чернівці.
Тернопіль → Кам’янець-Подільський (альтернативний маршрут через Сатанів, Скалат): Коротший від основного на (приблизно) 15 км. Деякі туристи їдуть цим маршрутом. Недоліки: гірша якість дороги, та дуже багато поворотів. Але як не як — коротша.
Можна навіть поїхати через Рогатин (напрямок на І-Франківськ), або і через сам Хмельницький. Можна і напряму через дороги районного значення. Тому вибір за вами.
Важливо! Дотримуйтесь правил дорожнього руху, швидкісного режиму! Потурбуйтесь про свою безпеку та пасажирів (пристібнути паси безпеки), і раціонально плануйте маршрут. (!) Дорога насичена пагорбами, спусками, і закритими поворотами, що унеможливлює інколи виконання обгону попутнього ТЗ. Тому будьте обережні — не порушуйте правила обгону та випередження!
Якщо будете дотримуватися цих порад, то отримаєте задоволення від самої поїздки, оскільки будь-який з цих маршрутів проходить через історичні місця, замки, і просто  місця з гарною природою.

Як добратися в Кам’янець-Подільського потягом/автобусом.
ПОТЯГОМ Зі Львова відправляється о 23:21 потяг №81 Ужгород—Київ. У Хмельницький він прибуває о 03:47. Там ми чекаємо кілька хвилин і сідаємо на потяг №623К Київ—Кам’янець-Подільський, який відправляється о 04:08. В Кам’янець він прибуває о 07:02 (від вокзалу до моста хв 20 пішки).
З Кам’янець-Подільського до Хмельницького:
№204К Кам’янець-Подільський—Київ. Відправлення о 19:05, прибуття у Хмельницький о 23:33.
№624 Кам’янець-Подільський—Одеса (по парних). Відправлення о 20:51, прибуття у Хмельницький о 23:45.
№624Д Кам’янець-Подільський—Київ. Відправлення о 20:51, прибуття у Хмельницький о 23:43.
З Хмельницького до Львова:
№81К Київ—Ужгород. Відправлення о 00:23, прибуття у Львів в 04:24.
№108Ш Одеса—Ужгород. Відправлення о 01:38, прибуття у Львів в 05:57.
№531 Київ—Львів. Відправлення о 01.28, прибуття у Львів в 06:05.
P.S.: Розклад, самі знаєте, може змінюватися. Тому перевіряйте, та слідкуйте за змінами у розкладі. Взагалі з Хмельницького на Львів потягів достатньо. Але необхідно уважно дивитися на періодичність, регулярність (по парних, по непарних, по певних днях, по певних датах, додаткові і т.д.).
АВТОБУСОМ Зі Львова о 08:00 відправляється автобус Львів—Могилів-Подільський. В Кам’янець він прибуває о 13:10 (квиток коштує ~79 грн.).
З Кам’янець-Подільського о 16:05 відправляється автобус Могилів-Подільський—Львів. У Львів прибуває о 22:00 (їде 6 годин через Тернопіль. Квиток коштує ~79 грн.).

Andrey:
Привіт!
Цього року ми відкрили дещо альтернативну дорогу зі Львова до Кам’янця-Подільського, а разом з нею відкрили і кілька цікавих місць та історичних памяток. Тому власне для тих, кому цікаво, вирішив написати опис усіх цікавих місць, що трапляються по маршруту Львів—Кам’янець-Подільський.
Отож як писав ANGELo, найкращою альтернативою для коліс автомобіля, буде дорога Львів—Тернопіль по київській трасі, через м. Золочів. Поворот з київської траси на Золочів за смт. Олеськ перед с. Ясенів. Власне на сьому відрізку маршруту Львів—Золочів нам трапляється цілих 4 історичні памятки:

* Олеський замок
* Підгорецький замок
* Костел Воздвиження та св. Йосипа в с. Підгірці
* Золочівський замокВарто сказати, що Олеський, Підгорецький, та Золочівський замки, входять в «Золоту підкову» львівщини. Відрізок дороги від київської траси до Золочева проходить по мальовничій місцевості з красивими лісами, що розкинулись на величних пагорбах. Перед м. Золочів неподалік дороги видно антени космічного звязку, досить таки масштабний обєкт.

P.S. Далі буде...

Vandik:
Всім привіт! Трохи змінився розклад руху поїздів, варто зважити на це:
Тепер потяг №623К Київ—Кам’янець-Подільський прибуває у Хмельницький о 3:16 і в 3:40 відправляється, тобто по ідеї потяг №81 Ужгород—Київ до Хмельницька зі Львова не підходить (хоча коли їхав я то №623К Київ—Кам’янець-Подільський запізнювався тому відправився відповідно пізніше). Але є потяги, які відправляються зі Львова і прибувають у Хмельницький трохи раніше. Тому, коли немає місця на потяг №81 Ужгород—Київ чи хочете перестрахуватися, можна їхати раніше.
На сайті → uz.gov.ua можна вводити початкову та кінцеву станцію і дивитися всі наявні потяги за цим маршрутом.
Якщо зареєструватись на сайті → e-kvytok.com.ua можна переглядати кількість вільних місць у поїзді та є можливість бронювати їх (але то на даний час гемор., краще купувати квитки на перед).

Serhiy:
Привіт! Неприємна новина — з 02.11.2011 поїзд 623К Київ—Кам’янець-Подільський курсуватиме не щодня, а через день. Лише по парних числах. Відправка з Хмельницького о 6:40, прибуття в Кам’янець о 06:12. 
Поїзд №   624Д Кам’янець-Подільський—Київ з 3.11.2011 курсуватиме лише по непарних. Відправка з Кам’янця в одні дні о 20:47, в інші о 21:10, прибуття в Хмельницький 23:42 або в 23:49 На форумах люди скаржаться, що квитки на ці поїзди стало важко купити, тим більше по вихідних.

Falkoner:
Покращення життя вже сьогодні. Не знаю як з Києва добиратимусь...

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

Перейти к полной версии